Kostplan 2. Trimester, Dag 1
Morgenmad kl. 7.00
- En skål yoghurt naturel (200 ml) med 1 dl havregryn, en banan i skiver og 2 spsk rosiner
- Et stykke groft rugknækbrød med et tyndt lag smør
Mellemmåltid kl. 10.00
- Et stykke rugbrød med en halv dåse tun i vand, en stribe mayonnaise og to skiver grøn peberfrugt
- Et æble
Frokost kl. 12.00
- En portion linsesalat på 490 gram (se opskrift) og en grovbolle
Mellemmåltid kl. 15.30
- En grovbolle med et almindeligt lag leverpostej og to skiver agurk
- To store gulerødder
Aftensmad kl. 18.00
- To store fiskefrikadeller (se opskrift) med 3 spsk hjemmerørt remoulade (se opskrift) og 300 gram ovnbagte rodfrugter (se opskrift)
Sen aften kl. 20.30
- Fem tørrede abrikoser, 25 gram mørk chokolade 70 % og et lille glas skummetmælk (100 ml)
OPSKRIFTER

Linsesalat (Frokost)
4 personer:
- 200 gram belugalinser
- 250 gram blomkål
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 rødløg
- 4 tomater
- 200 gram feta
- 1 avocado
Fremgangsmåde:
4 Personer
- Kog linserne efter pakkens anvisning
- Rens og skær grøntsagerne i små stykker
- Skær fetaen i små tern
- Bland feta, grøntsager og linser sammen

Fiskefrikadeller (Aftensmad)
4 personer:
- 400 g hakket torske- eller laksekød
- 1 tsk salt
- 2 store æg
- 1 bundt dild
- 1 finthakket rødløg
- 1 fintrevet stor gulerod
- 2 spsk fuldkornsmel
- 1 dl madlavningsfløde 18%
- Friskkværnet peber
- Rapsolie til stegning
Fremgangsmåde:
4 Personer
- Rør det hakkede fiskekød sejt med salt
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Form farsen til frikadeller
- Steg dem på en pande i fedtstoffet

Hjemmelavet Remoulade (Aftensmad)
4 Personer
- 2 spsk mayonnaise
- 1 dl yoghurt naturel
- 4 pickles
- 1/2 tsk karry
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
(Aftensmad)
4 Personer
- Pickles hakkes fint
- Alle ingredienserne blandes sammen og smages til

Ovnbagte Rodfrugter (Aftensmad)
4 personer:
- 3 rødbeder
- 3 pastinakker
- 5 kartofler
- 3 gulerødder
- Olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
(Aftensmad)
4 Personer
- Rodfrugterne skæres i både
- Hvidløg pilles og presses, og blandes med olie, salt og peber
- Marinaden blandes med rodfrugterne, som lægges i et ildfast fad
- Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 50 minutter
Udarbejdet af: Christine Munk Rasmussen og Nanna Glent Buch, Professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed
Download Kostplan for hele 1. trimester
Download Kostplan for hele 2. trimester
Download Kostplan for hele 3. trimester
Kostplan 2. Trimester, Dag 2
Morgenmad kl. 7.00
- Havregrød (1 dl havregryn og 2 dl skummetmælk) med 5 jordbær i skiver
Mellemmåltid kl. 10.00
- To stykker rugbrød med en halv banan og 1 spsk rosiner på hver mad
Frokost kl. 12.00
- To stykker rugbrød med 175 gram hjemmelavet tunsalat (se opskrift) og to skiver rød peber på hvert
- En avocado
Mellemmåltid kl. 15.30
- En grovbolle med et almindeligt lag leverpostej på hver halvdel
- Tre stykker vandmelon
Aftensmad kl. 18.00
- To fuldkornspitabrød med 55 gram kylling, 3 spsk karrydressing og 65 gram salat i hver (se opskrift)
Sen aften kl. 20.30
- Et stykke groft knækbrød med tre tynde skiver brieost 50+ og to skiver rød peber
OPSKRIFTER

Tunsalat (Frokost)
4 personer:
- 2 dåser tun i vand
- 1 hakket rødløg
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk karry
Fremgangsmåde:
4 personer:
- Hæld vandet fra tunen
- Bland ingredienserne sammen i en skål
Pitabrød (Aftensmad)
4 personer:
- 8 fuldkornspitabrød
- 500 gram kyllingeinderfilet
- 1 spsk. olie til stegning
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. salt
Salat
- ½ bakke rucolasalat
- ½ mango (150 gram)
- 1 rød peberfrugt
- 1 avocado
Karrydressing
- 2,5 dl creme fraiche
- 3 tsk karry
- Saft af ½ citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
4 personer:
- Steg kyllingen i olie, salt og karry på en pande
- Skyl rucolasalaten og skær mango, peberfrugt og avocado i tern
- Bland ingredienserne til karrydressingen i en skål
- Varm pitabrødene efter anvisningen på pakken
Udarbejdet af: Christine Munk Rasmussen og Nanna Glent Buch, Professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed
Download Kostplan for hele 1. trimester
Download Kostplan for hele 2. trimester
Download Kostplan for hele 3. trimester
Kostplan 2. Trimester, Dag 3
Morgenmad kl. 7.00
- En skål yoghurt naturel (200 ml) med 3 spsk havregryn, 10 hindbær og en halv banan
- Et glas appelsinjuice (200 ml)
Mellemmåltid kl. 10.00
- En grovbolle klappet sammen med to skiver spegepølse og to skiver agurk
- Et æble
Frokost kl. 12.00
- To stykker rugbrød med to skiver torskerogn, en stribe remoulade og to skiver tomat på hvert stykke
- To store gulerødder
Mellemmåltid kl. 15.30
- En grovbolle med to skiver røget laks og ¼ avocado på hver halvdel
- 10 vindruer
Aftensmad kl. 18.00
- En portion spaghetti på 300 gram med 450 gram kødsovs (se opskrift) og lidt friskrevet parmesan
Sen aften kl. 20.30
- Et stykke groft rugknækbrød med et tyndt lag smør, to stykker mørk pålægschokolade og en halv banan i skiver
- En appelsin
OPSKRIFTER
Spaghetti & Kødsovs (Aftensmad)
4 personer:
- 500 gram fuldkornspasta
- 500 gram oksekød
- 1 finthakket løg
- 2 dåse flåede tomater
- 2 gulerødder
- ½ squash
- ¼ knoldselleri
- 1 rød peberfrugt
- Salt og peber
- Oregano
- Friskrevet parmesan
Fremgangsmåde:
(Aftensmad)
4 Personer
- Svits løgene i en gryde til de er klare
- Tilsæt kødet. Når kødet er brunet tilsættes flåede tomater, salt, peber og oregano
- Skær gulerødder, squash, knoldselleri og rød peber i skiver, strimler eller tern
- Lad det simre ved svag varme – rør eventuelt en gang imellem
- Kog pastaen efter anvisningen på posen
Udarbejdet af: Christine Munk Rasmussen og Nanna Glent Buch, Professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed
Download Kostplan for hele 1. trimester
Download Kostplan for hele 2. trimester
Download Kostplan for hele 3. trimester